tisdag 24 augusti 2010

100824

De frågar mig hur man gör, hur man överlever och hur hjärtat klarar sig. Jag tänker; vad är det som gör så att folk tror att jag vet fastän ingen någonsin tyckt om mig tillbaka? mitt hjärta har aldrig klarat sig och jag har aldrig överlevt. Men det är fint av dem. Jag tycker om att kunna vara till hands, hjälpa, skriva ord jag önskar att man skrev till mig. Jag vet ingenting egentligen men jag försöker så gott jag kan. Att överleva och ta hand om hjärtat som kanske inte slår lika hårt längre, kanske har gett upp lite.

Luften har blivit tyngre nu. Hösten är påväg och det regnar ute. Jag är i Dalarna på ännu en sån där resa jag bestämmer mig för att göra för att jag inte orkar vara kvar i livet. Många sådana den här sommaren, många resor jag bestämmer mig för att göra för att det inte går att andas mellan höghusen, villorna och tunnelbanerälsen. Ibland måste man komma bort för att kunna andas ett tag. Jag behöver komma bort mest hela tiden men jag blir så rastlös av att vara här att jag vill vrida kroppen ut och in.

Det är augusti igen och jag förvånas över mig själv, hur jag lyckas överleva fastän allt är så fruktansvärt svårt. Jag tror att man ofta underskattar sin egen kapacitet. Enligt mig själv är jag så himla himla himla svag just nu. Jag saknar att känna mig glad. Men jag saknar inte att känna något. Och det var så himla längesen jag hade ord.

Man har bestämt sig för att påminna mig om hur det kändes att gå i grundskolan. Man har bestämt sig för att inte växa upp fastän man är lika gammal som mig och min syster. Man har bestämt sig för att ringa på skyddat nummer och sjunga på min låt och man har bestämt sig för att påminna mig om hur viktigt det är att jag förstår att jag aldrig kommer vara smal. Men jag har bestämt mig också. Jag har bestämt mig för att inte låta sådant röra mig längre.

Och jag har lurat mig själv för många gånger nu.

4 kommentarer:

 1. din blogg är så underbar så att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. den här texten är underbart fin, men hjärtskärande, sorgsen. det finns inga ord för det. men jag tycker det är otroligt fint. din blogg är fin i helhet. puss.

  SvaraRadera
 2. jag tycker att du är så skört vacker. på något sätt känns det som att vi känner varandra, för jag har varit så fruktansvärt nära vän med en pojke som känner/kände/jagvetinte dig.

  (nu känner jag mig jättebanal och töntig, men jag tror nog på att vara rak och nu försöker jag vara rak)

  SvaraRadera
 3. din anonyma vänaugusti 24, 2010

  du skriver så vacker och du ska veta att du är så fin. strunta i jävla idioter som är fega och svaga och måste trycka ner andra för att få en påhittad och temporär status. de tror de vinner på det i längden men vet att det kommer förstöra dem i slutet, i alla fall om de har någon själ där inne. fortsätt alltid vara du, för jag tycker att du är så himla bra som du är.

  SvaraRadera
 4. din blogg = så otroligt bra. puss på dig!

  SvaraRadera