lördag 19 december 2009

you fly an arrow Straight to my heart Blow it apart every time Though I may dream Nothing seems real You don't even know how I feel

Om att inte vilja röra och att inte vilja bli rörd:

jag har inget behov av fysisk närhet. jag vill bara lägga mig och vila inuti din bröstkorg. jag vill för en stund kunna andas ordentliga andetag, inga korta snabba som i längden kan framkalla hjärtflimmer. Får jag lägga mig här? Under senorna och brosket tätt intill den knytnävsformade blodiga klumpen. Vill känna hur väggarna slår hårt mot mina kotor i ryggraden. Vill inte känna hur dina läppar snuddar vid mina. Jag vill känna det som känns i dig efteråt. Jag vill inte ha dina händer över hela min kropp, jag vill ha dina händer inuti min bröstkorg under brosket och senorna. Dina händer runt mitt hjärta, skyddande, stötdämpande.
Jag vill aldrig mer gå sönder.

Om att gå sönder och ta sönder (sig själv):
jag undrar; det finns ingen som du. jag saknar dig alltid. gjorde jag dig illa? förlåt, men jag tror att jag gjorde mer skada på mig själv än på dig då du klarat av att gå vidare och inte jag. det är snö ute. snö bringar kyla, kyla bringar ensamtankar. Man får inte vara för fäst vid ensamtanken, även om det är lätt att falla dit ner. Jag faller nu.
Ditt hjärta har ingen plats för mig. Det är vikten. Det är sorgen. Det är kylan och snön.
Får jag ligga här ett tag? jag kommer aldrig resa mig från den här snödrivan.

Om att snart fylla sjutton och känna hur allt faller samman:
Hjärtat hänger ner faller snart inuti den enorma alvakroppen. det är sten inuti. hon är gjord av sten. skör som glas fast gjord av sten. snart lossnar hjärtat. faller ner och exploderar. vem bryr sig? inte jag. den enorma alvakroppen ekar om man stoppar in huvudet och skriker. är en underjordisk gång ingen vet om. och hjärtat faller ner i golvet snart. exploderar.
sjutton. nästan arton. sjutton. vet inte hur man älskar någon än. vill veta.

2 kommentarer:

 1. du känns väldigt mänsklig för mej.  och även om du kanske vet det
  så är det ingen stor grej att man inte har älskat någon när man är så gammal som vi.
  även om det är det man allra helst vill.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag hittade din blogg under kategorin Litteratur och misstänker därför att du har någon form av intresse för ämnet. Jag försöker att bygga upp min vision om en "bloggbok", vars idé ursprungligen kommer från morgonprogrammet Vakna med the Voice och deras smsbok. Verkar det intressant? Jag vill gärna ha din åsikt om det verkar vara någonting att satsa på. Tacksam för svar!

  SvaraRadera