lördag 1 januari 2011

it's gonna be another shitty year

januari:

"Om du är tåget, är jag rälsen under den.
KÖR
ÖVER
MIG"

Jag var kär i någon jag varit kär i väldigt väldigt länge. Kände att det var dags att lägga den personen åt sidan men kunde inte, ville inte, lämna. Till slut kunde mitt hjärta andas igen.
Och man ska inte låta sitt hjärta andas så jag slängde det till en gitarrspelande människa jag ansåg var mycket vacker, snäll också. Jag tror jag var ganska förvirrad i januari för jag lämnade Råsundavägen för Noragårdsvägen och hade ju gjort mig hemmastadd där i Solna. Försökte känna mig hemmastadd på Noragårdsvägen, känner fortfarande inget. Jag var lika hopplös då som nu.
Januari var en kall månad, jag minns en kväll när jag började gråta och längtade extremt mycket efter Dalarna, allra mest efter pappa. Hur jag ringde honom och gick sönder i telefonen, hur liten hans röst var då, hur maktlös han måste ha känt sig. Man kan inte krama någon genom en telefonledning.
I januari lyssnade jag på det här och gömde mig under täcket och tittade på skins: Januari 2010.

februari:

"Jag började skrika och stängde in mig på mitt rum, såg flera avsnitt av skins på raken och ville aldrig vakna nästa morgon."

i februari så hade jag en fin sjömansfest, jag skulle vilja påstå att det är ett av det bästa som hänt 2010. Alla fina var där och vi dansade i mitt vardagsrum och sjöng allsång på mitt rum till diverse håkan-låtar. Jag skrek ut Nu kan du få mig så lätt, som att öppna upp hela bröstkorgen och se hur allt sakta väller ut. Låg med huvudet på någons bröst och önskade att den sekunden kunde vara förevigt. Glömde den gitarrspelande mannen för att ersätta honom med en ny, inte gitarrspelande, men fin och väldigt blyg. Mitt hjärta slog väl hårdare än någonsin, det slår alltid hårdare än någonsin. I februari slutade jag att försöka att tycka om mig själv. Det går inte. Det är onödigt att ens ägna det en tanke. Jag skrattade sällan och hatade vintern.
Mörkret och kylan och ensamheten och oförmågan att tycka om sig själv. Tröttheten.

mars:


"Fulheten gör ont och sprider sig inuti hela kroppen. Tillslut blir man galen och man vill skrika och man vill knivhugga sig själv tusen gånger och,
man vill försvinna."

någonstans här eller innan så fastnade jag. Försökte fortsätta gå men livet fortsatte utan mig, tittade på människorna runt omkring mig och insåg att jag stod stilla. Mars. Vad var det för en månad egentligen, om inte kall den med. Ensam. Låg och vred kroppen mot lakanen. Kippade efter luft då min kropp bestämt sig för att sluta andas för längesen. Egentligen är hela våren ett stort svart töcken, jag minns ingenting.

april:

"Jag är glad ibland, ibland kan jag faktiskt le utan att känna mig dum. Som när jag går hem från jobbet och är glad över att jag trivs och som när jag tänker på vilka fina vänner jag har här. När jag tänker på hur bra mitt liv egentligen är."

april, kanske den bästa månaden den våren. Jag fick se noah and the whale. Den var bäst för att jag fick se Noah and the whale. För att jag var där och de var på riktigt. Hur fint det var och hur jag skulle vilja gifta mig med Charlie Fink. Hur mina ögon tårades när första tonerna av Give a little love spelades.
Ett tag var jag glad, i alla fall.

maj:

"Till en vän sa jag: jag lever i en tom låda. finns inget här. bara mitt splitter."

Kanske min svagaste månad. Jag minns att jag inte brydde mig om någonting längre.
Jag kommer inte ihåg någonting, minns att allt var svart och jag längtade efter min pappa och Dalarna.resten får ni någon annan dag.

2 kommentarer:

  1. du skriver fint, även om det gör ont att läsa. under april log jag.

    SvaraRadera
  2. Alva, jag tycker att du skriver finast i hela världen. Du får aldrig aldrig aldrig ta bort den här bloggen, vad skulle jag då göra? Ibland känner jag att jag bara måste in här och läsa dina texter, när allt är svart, kallt, ensamt och eländigt. Tack för att du skriver, det har påverkat mitt sätt att se på saker och nu ska jag sluta, larvig kommentar men kände att jag ville skriva det här. Ta hand om dig!

    SvaraRadera