onsdag 23 april 2014

In your eyes I rest my heart, when my body aint strong enough.

Han tar mig inte i handen fysiskt men jag känner den ändå. Kramar varenda millimeter och flätar ihop fingrarna med mina. Jag vet att han inte kommer göra det nånsin i det verkliga livet men det gör ingenting. Jag gillar honom ändå, han gör mig lugn.
En kväll går vi runt på Södermalms gator och pratar om allt som finns och lite till. Vi stannar vid en sunkig bar på en tvärgata och sitter där i timmar.
När han pratar så låter jag varenda ord sjunka in, varenda ord känns som liv och död. Han berättar att han inte tyckte om mig först, att jag verkade alldeles för negativ och sarkastisk. Men för några veckor sedan ändrade han uppfattning, han minns kvällen på Theodoras då. Han ler när han pratar om det.

Det är inte bara lätt, vi sjunker in i ett tungt samtalsämne och mitt hjärta börjar blöda. Han ser bekymrad ut när han pratar om det och jag förstår honom. Förstår varenda ord han säger, ingenting låter främmande eller konstigt. Det känns som att han tycker att det han säger inte är sant och att han överdriver. Men jag vet att det är så, jag har också förnekat men det är ingen idé. När vi går hem åt skilda håll sen har jag en tung sten i maggropen. Jag vill inte att det ska göra ont i honom. Ingen ska behöva känna det jag har känt.

Vi sätter oss ute på asfalten på den sidan av huset där det inte blåser lika mycket. Solen skiner för kanske fjärde dagen i rad och några grundskolebarn spelar fotboll på planen bredvid. Han börjar prata om sin bror och varje gång han gör det är det någon slags stolthet som lyser igenom, han ler hela tiden även fast det var en historia om en fingertopp som klämdes i en dörr och gick av. Det gör mig glad att se honom le. När han senare måste gå frågar jag om det verkligen är nödvändigt, då stannar han en stund till. Även fast jag inte säger något där i solen känns det ändå bra att slippa sitta ensam.

Och vi kanske aldrig kommer bli någonting men så länge jag har dig där jag har dig nu så är jag nöjd, i alla fall för en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar