måndag 23 mars 2009

7 dagars beröring vid nyckelbenen

Om du i en dröm händelsevis råkar drömma att han drar med fingrarna över dina båda nyckelben samtidigt, ska du göra allt för att inte vakna. Du ska hitta den där hemliga pausknappen som gör så att allt stannar till. Sedan i den sekunden ska du se dig om och minnas var du är och hur det känns att låta någon annan måla sina fingeravtryck på dig.
Man ska inte vara rädd.
Och om han senare väljer att trycka ett finger mot dina läppar när du öppnar munnen för att säga något så ska du bara vara helt tyst och lyssna på allt han säger, följa varenda rörelse han gör.
Och om han händelsevis försvinner som grått damm så ska du inte bli ledsen
utan bara längta till nästa natt och hoppas att han kommer tillbaka.
Sedan ska man inte fästa sig för snabbt, för händelsevis så exploderar magen inifrån och inlåsta fjärilar flyger upp och ner och ner och upp tills du inte vet var du är längre.
Sedan kan man bara göra en sak. Bekräfta att man ännu en gång drömt om någon som luktat honung, haft världens lenaste hud och ett hjärta man kunde se på inifrån.
Sedan vaknat ur drömmen och upptäckt att man låg ensam i sin 120 centimeter breda säng med alldeles för mycket plats för en till.
Så fortsätter nätterna.

3 kommentarer:

 1. You look so defeated lying there in your new twin size bed
  With a single pillow underneath your single head

  hemskt fint skrivet!

  SvaraRadera
 2. allså, vet du alvi palvi salvi schnalvi? du är så ofattbart bra att du kommer bli någonting riktigt riktigt riktigt stort en vacker dag... min vackra gamle vän :') /din öggé

  SvaraRadera
 3. Know the feeling.
  Du skriver fint.

  SvaraRadera